Sunday, November 6, 2011

Pannkakor







Idag blev det blåbärspannkakor till frukost. Sen frukost. Efter att ha testat flera recept har jag hittat mitt absoluta favoritrecept på amerikanska pannkakor.
Pannkakorna kommer från Clinton Street Baking Company i New York och har blivit framröstade till New Yorks bästa. Här är receptet:

Blir ca 18-20 pannkakor.

9,5 dl mjöl
1 msk plus 1 tsk bakpulver
1,8 dl socker
1 tsk salt
6 ägg
7 dl mjölk
12 msk smält smör plus 2 msk smör till stekning
1 tsk vaniljextrakt
ca 6 dl blåbär

1. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en stor skål.

2. Blanda äggulor, mjölk, smält smör och vaniljextrakt. Vispa ner blandningen i de torra ingredienserna. Blanda runt.

3. Vispa äggvitorna tills den blir bubblig och lite skummig. Häll äggvitorna i smeten och rör om. Vitorna behöver inte blanda sig helt med resten av smeten.

4. Smält smöret i stekpannan och klicka i smeten. Ca 3 msk blir lagom för en pannkaka, och jag brukar steka 2-3 åt gången i en medelstor stekpanna. Lägg i 5-6 blåbär i varje pannkaka. När det börjar bildas bubblor, lyft pannkakan, och om den är gyllenbrun på undersidan så vänd den. När den är gyllenbrun på båda sidor är den färdig!

Servera med lönnsirap och knaperstekt bacon och gärna lite färsk frukt.

2 comments:

  1. sjukt goda pannkakor!! gjorde hälften av receptet och fick ändå runt 18 pannkakor :)

    ReplyDelete
  2. Ja, själv gjorde jag 3/4 av receptet och har en hel hög med pannkakor över. Kul att du gillade dem!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...