Wednesday, August 3, 2011

Ace


























För ett par veckor sedan var jag och Mattias i Palm Springs tillsammans med några kompisar från Sverige som var här och hälsade på. Vi ville komma bort från Los Angeles, och vi tyckte att Palm Springs verkade som ett bra ställe att åka till för att bara slappa lite. Solen skiner där för det mesta och om det är 15 grader i LA så är det ungefär 35 i Palm Springs. En kille på Mattias jobb höjde Ace till skyarna och sa att det var ett riktigt coolt hotell. Sagt och gjort, vi bokade rum och satte oss i bilen och körde iväg. Det tog ungefär två timmar att köra dit från L.A. När vi kom dit slog värmen emot oss som den bara kan göra när man befinner sig mitt i öknen. Det var över 40 grader varmt!
Efter ett snabbt lunchstopp på ett thaiställe med luftkonditionering (tack och lov!) började vi leta oss mot Ace. När man rullar in på uppfarten undrar nog de flesta om det här verkligen är det där coola hotellet man hört så mycket om. En stor parkering breder ut sig framför ett par rader av tvåvåningshus som liknar ett vanligt amerikanskt motell. I ett enplanshus bredvid ligger receptionen, och det är först när man kommer in där som man förstår att man hamnat rätt. Allt är uttänkt i detalj, varenda liten kudde går i linje med hotellets retrostil. I vårt rum ingick det en ishink med kall öl som vi kunde svalka oss med i hettan. Poolområdet är ganska stort och det fanns ett slags sprinklersystem som hela tiden sprutade ut vatten så att det blev något svalare i luften. Vi låg i hängmattorna och solade med utsikt över bergen och en molnfri blå himmel. Vi träffade lite roligt folk också, bland annat ett amerikanskt nygift par och en svensk tjej som bor i LA och jobbar på Absolut.
På kvällen käkade vi sen middag i restaurangen på hotellet som är en omgjord gammal amerikansk diner, och sedan tog vi ett par drinkar i hotellbaren som även den är väldigt snyggt inredd. En dj spelade skivor och det var fullt med folk i baren och vid poolen.
Om vi kommer bo där igen? Japp. Det där Ace är allt lite svårslaget.

2 comments:

  1. ÅHHH vad det ser härligt ut! Här har det regnat/varit mulet hela dagen!

    Ja, jag hade rest 24 timmar eller så och dagen efter vaknade vi jetlaggade klockan 5 på morgonen och gick ut och helt plötsligt vänder jag huvudet och vad ser jag om inte hollywood skylten. så jäkla märkligt liksom, har ju vuxit upp med den genom filmer och helt plötsligt var den bara där. crazy!

    ReplyDelete
  2. sv: tack så mycket! :)

    GUD vad mysigt det ser ut på hotellet! :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...